AIKIREI a fost creat din nevoia de alternativa la actualele organizatii in care se practica Aikido si pentru a promova un Aikido de tip non-combat si non-distructiv, mai precis de a rezolva situatiile conflictuale fara amplificarea lor si cu cat mai putine pierderi energetice, respectiv violente fizice sau chiar si verbale.

AIKIREI a fost create in anul 2007 avand ca promotor pe Sensei Laurentiu Vasilache si la cererea si cu ajutorul unui grup entuziast de practicanti.

AIKIREI reprezinta o metoda holistica de tratament complementar al sanatatii in care practicantii pot sa simta efectele benefice ale antrenamentului fizic prin practicarea procedeelor si tehnicilor de AIKIDO dar si cele ale unei relaxari psihice datorat ambiantei specifice si a modului specific de comportament si atitudine din  REIKI.

Combinatia celor doua arte si practicarea lor simultana intr-un cadru unitar reprezinta un nou stil de aikido pe care l-am numit AIKIREI si care semnifica:
OMAGIU SUPREM ARMONIZARII ENERGIILOR.

____________________________________________________

ASOCIATIA AIKIDO KI-AIKIREI nou creata in anul 2023 de membri ai aceluasi grup entuziat de practicanti si in special de :
Costin Robert-Aurelian, Diaconescu Iorga-Anuar, Toader Daniel, dar si Eugenia, Alexandra, Mariana ,Florentina, Cristina, Daniela ... se straduiesc sa continue si sa dezvolte practicarea tehnicilor de Aikido traditionale dar si cu curente derivate din Reiki si Ki-Aikido, suplimentar si cu adancirea cunoasterii si practicarii meditatiei 'mokuso'

 


 

LAURENTIU VASILACHE
Fondator AIKIREI (AIKIDO HEALING)

In anul 1984 a inceput sa practie wu-shu cu maestrul Ion Benea. Cauta o arta martiala care sa nu fie violenta in rezolvarea unei situatii conflictuale.

In anul 1986 a avut primul contact vizual cu aikido si de atunci a vrut sa practice aceasta arta martiala care ii s-a parut in deplina concordanta cu caracterul si personalitatea dansului.

S-a documentat din diverse surse, si de-abia in anul 1991 am reusit sa gaseasca instructorul care sa-l calauzeasca pe calea armoniei energiilor. Shihan Dan Ionescu i-a fost instructor si calauzit de dansul a reusit sa patrunda in tainele tehnicilor aikido.

Pe parcursul timpului a participat la majoritatea stagilor de pregatire nationale dar si internationale, in Franta si Anglia.

A avut ocazia sa predea cursuri de aikido in Kuwait la sala Warriors' Academy, elevilor lui Sensei Hesham Baqer - 5 DAN).  
Printre cei care i-au marcat pregatirea tehnica dar si spirituala a remarcat cu deosebita placere pe Shihan Daniel Brun – elev al lui Tadashi Abe, Shihan Serban Derlogea si bineinteles pe Shihan Ioan Grigorescu.

A participat la stagii de pregatire cu Sensei Daniel Toutain – 6 DAN IWAMA RYU – elev al lui Morihiro Saito, Sensei Elliot Freeman – elev al lui Steven Seagal, Sensei Agostino Pagano, Shihan Koichi Fujii - 7 DAN Aikikai.

In anul 2007 am avut sansa sa-l intalnesca pe dr.Dragos Argeseanu cu care am urmat cursurile de REIKI si care i-a deschis noi orizonturi in arta tamaduirii pe cale energetica prin punerea mainilor. A devenit maestru Reiki si aplicarea principiilor de vindecare din Reiki in dojo a adus o completare spirituala absolut necesara in practica Aikido-ului in esenta lui.

Noua forma de AIKIDO TAMADUITOR (HEALING) pe care o practica in dojo-urile unde se antrena, a denumit-o:

AIKIREI – Omagiu suprem armoniei energiilor

Laurentiu Vasilache
Fondator AIKIREI (AIKIDO HEALING)

_____________________________________________