“Logo-ul ASOCIATIEI ROMANE DE AIKIDO are urmatoarele semnificatii:

1.Galbenul simbolizeaza centrul miscarii-neutru, Rosu simbolizeaza spatiul de actiune-lupta, iar Albastrul (Blue Sky)-reprezinta seninatatea si linistea naturii care ne inconjoara si cu care trebuie sa ne armonizam.

2.Linia parcursa de traiectoria - kaiten nage - forma negativa, este reintoarcerea permanenta si continua la sursa miscarii.

3. Este o reprezentare a unui samurai privit de sus : capul si umerii-Galben, hakama-Rosu.

4. Reprezinta culorile tricolorului national in aceeasi ordine : Rosu, Galben, Albastru.

ASOCIATIA ROMANA DE AIKIDO a fost creata din nevoia de alternativa la actualele organizatii in care se practica Aikido si pentru a promova un Aikido de tip non-combat si non-distructiv, mai precis de a rezolva situatiile conflictuale fara amplificarea lor si cu cat mai putine pierderi energetice, respectiv violente fizice sau chiar si verbale.

ASOCIATIA ROMANA DE AIKIDO a fost create in anul 2007 avand ca promotor pe Sensei Laurentiu Vasilache si la cererea si cu ajutorul unui grup entuziast de practicanti.

AIKIREI reprezinta o metoda holistica de tratament complementar al sanatatii in care practicantii pot sa simta efectele benefice ale antrenamentului fizic prin practicarea procedeelor si tehnicilor de AIKIDO dar si cele ale unei relaxari psihice datorat ambiantei specifice si a modului specific de comportament si atitudine din  REIKI.

Combinatia celor doua arte si practicarea lor simultana intr-un cadru unitar reprezinta un nou stil de aikido pe care l-am numit AIKIREI si care semnifica:
OMAGIU SUPREM ARMONIZARII ENERGIILOR.

 


 

LAURENTIU VASILACHE
Fondator AIKIREI (AIKIDO HEALING)

In anul 1984 am inceput sa practic wu-shu cu maestrul Ion Benea. Cautam o arta martiala care sa nu fie violenta in rezolvarea unei situatii conflictuale.

In anul 1986 am avut primul contact vizual cu aikido si de atunci am vrut sa practic aceasta arta martiala care mi s-a parut in deplina concordanta cu caracterul si personalitatea mea.

M-am documentat din diverse surse, si de-abia in anul 1991 am reusit sa gasesc instructorul care sa ma calauzeasca pe calea armoniei energiilor. Shihan Dan Ionescu mi-a fost instructor si calauzit de dansul am reusit sa patrund in tainele tehnicilor aikido.

Pe parcursul timpului am participat la majoritatea stagilor de pregatire nationale dar si internationale, in Franta si Anglia.

Am avut ocazia sa predau cursuri de aikido in Kuwait la sala Warriors' Academy, elevilor lui Sensei Hesham Baqer - 5 DAN).  
Printre cei care mi-au marcat pregatirea mea tehnica dar si spirituala pot sa remarc cu deosebita placere pe Shihan Daniel Brun – elev al lui Tadashi Abe, Shihan Serban Derlogea si bineinteles pe Shihan Ioan Grigorescu.

Am participat la stagii de pregatire cu Sensei Daniel Toutain – 6 DAN IWAMA RYU – elev al lui Morihiro Saito, Sensei Elliot Freeman – elev al lui Steven Seagal, Sensei Agostino Pagano, Shihan Koichi Fujii - 7 DAN Aikikai.

Ma consider prietenul tuturor colegilor cu care m-am antrenat pe parcursul timpului: fratele meu – Adrian Vasilache, Daniel Ene, Bogdan Fratila, Nicu Ungureanu, Ion State, Alexandra Lemnaru, Adrian Bunea, Cristi Vasile, Nelu Mirica, George Ilie, Mihai Ilie, Andra Vasilescu, Sorin Joghiu, Florina Raduca, Nicu Danilet, Gabriel Cotea, Mihai Popazov, Luis Turcu dar si multi altii care daca citesc aceste randuri ii rog sa nu se supere ca nu i-am mentionat, insa cu siguranta sunt in gandul si sufletul meu la fel de vii si importanti.

In prezent coordonez activitatea ASOCIATIEI ROMANE DE AIKIDO, infiintata in 2007, pentru a calauzi si eu la randul meu, alti cautatori ai unei alte modalitati de a putea sa rezolve conflictele lor pe cale non-violenta, fie ca le au cu propria persoana, fie ca sunt implicati in conflictele altora cu cei din jurul lor.

Din experienta mea, consider ca este foarte important ca in dojo sa se faca si o pregatire spirituala care sa poata lamuri modalitatea de practicare a tehnicilor de aikido cat si scopul acestora. In acest fel progresul in practicarea tehnicilor de catre aikidoka este mai rapid si mai profund.

Un aspect important este acela ca prin contactul direct cu partenerul sau, aikidoka primeste si transfera la randul sau, energia sa in forma ei cinetica dar si in cea a biocampului energetic. In acest sens, se poate manifesta puterea tamaduitoare, binefacatoare a “punerii mainilor”.

In anul 2007 am avut sansa sa il intalnesc pe dr.Dragos Argeseanu cu care am urmat cursurile de REIKI si care mi-a deschis noi orizonturi in arta tamaduirii pe cale energetica prin punerea mainilor. Am devenit maestru Reiki si aplicarea principiilor de vindecare din Reiki in dojo a adus o completare spirituala absolut necesara in practica Aikido-ului in esenta lui.

Noua forma de AIKIDO TAMADUITOR (HEALING) pe care o practic in dojo-urile unde antrenez, am denumit-o:

AIKIREI – Omagiu suprem armoniei energiilor

Am reusit impreuna cu asistentii si elevii mei sa punem in practica un sistem coerent de pregatire si evaluare a practicantilor de AIKIREI care se dovedeste viabil si atrage din ce in ce mai multi practicanti.

Din evolutia mea pot sa mentionez ca am urmat si cursurile Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Romania, in acest fel incercand sa-mi desavarsesc aptitudinile si cunostintele teoretice si practice de vindecare prin mijloace terapeutice alternative, complementare celor alopate.

Am urmat specializarile de reflexoterapie si presopunctura si pot afirma ca efectele benefice ale acestor tehnici sunt exceptionale
. in sensul reabilitarii fizice si mentale atat a copiilor dar si ale adultilor care uneori vin la dojo crezand ca vor practica niste procedee dure care sa ii protejeze de semenii lor indiferent de consecinte.

Consider ca nu scoala sau modalitatea de practicare este importanta ci faptul ca practicand aikido healing se pot modela si imbunatati caracterele noastre cat si ale celor din jurul nostru pentru o viata civilizata si demna, in armonie si pace cu ceea ce ne inconjoara. Fiecare practicant are propria lui modalitate de abordare a executiei tehnicilor de aikido, insa bazele tehnicilor sunt aceleasi indiferent de scoala sau curentul in cadrul careia se practica aikido.

Exemplul nostru este deosebit de important pentru copiii care practica aikido (in salile care au si copii practicanti de aikido) si poate contribui chiar la modelarea personalitatii si caracterului acestora dar si al parintilor acestora.

Am intalnit de-a lungul timpului numeroase situatii cand parinti care isi aduceau copiii la antrenamente pentru a le tempera comportamentul agresiv, au inceput sa practice si ei aikido din acelasi motiv.

Sigur nimeni si nimic nu este perfect, dar cu vointa si multa ambitie putem sa ne rezolvam conflictele noastre cu propria persoana si apoi sa gasim caile de armonizare cu mediul in care traim.

Inchei prezentarea mea prin a adresa celor care citesc randuri cele mai bune ganduri cat si chemarea de a incerca sa-si descopere propriile resurse interne prin practicarea AIKIDO HEALING.

Este una din caile de a ne regasi echilibrul in tumultul social dar si in plan spiritual personal.

Va astept cu drag,

Laurentiu Vasilache
Fondator AIKIREI (AIKIDO HEALING)

Presedinte al Asociatiei Romane de Aikido